גודש במערכת מאספת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

27/10/2011 | 22:01 | מאת: שיר

בת 21. מילדות רופא הילדים חשב שיש לי שלפוחית רגיזה, אך רק עכשיו נשלחתי לאולטרה סאונד כליות. בכליה הימנית נמצא גודש במערכת מאספת. מה המשמעות?

29/10/2011 | 13:16 | מאת: שיר

האם ניתן להעריך את מידת הגודש לפי התמונות שתועדו באולטרה סאונד?

שיר שלום, "גודש" זה אומר שהמערכת המאספת באותה כליה היתה מעט מלאה. כנראה זה בעקבות שתיה מרובה לפני הבדיקה (מה שבד"כ מבקשים לפני אולטראסאונד). אם זה הממצא היחיד וכל השאר תקין (כלומר לא נמצאה אבן או משהו אחר שיכול לגרום להפרעה במעבר תקין של השתן) ממש לא צריך להתרגש. תמיד אפשר לחזור על בדיקת הכליות ללא שתיה. הרבה פעמים זה סתם המבנה האנטומי ואין לכך שום משמעות. בטח לא לתפקוד של הכליות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה