דם בשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

20/10/2012 | 21:29 | מאת: גילי

חוויתי לפני שלוש שבועות דם בשתן לאחר ריצה דיי רגילה. בן 37 לוקח זובירקס למניעת הרפס 800 מ"ג מידי יום. אבא שלי בן 82 סובל מסרטן שלפוחית השתן ביצעתי בדיקת CT טומוגרפיה שהסיכום שלה "עיבוי קל של דופן השלפוחית משמאל חשד לתהליך בדופן השלפוחת יש צורך בהשלמת הברור כמקובל. נקבע תור לציסטוקופיה לעוד שבועיים האם עלי לחכות לתוצאות דם לצילוגיה שרופא אחד טוען שהכרחיות לפני הבדיקה כדי להחלט אם לוקחים ממצא או רק מסתכלים או פשוט לעשות את בדיקת הציסטו כמו שרופא אחר טוען כלומר עד כמה חשוב לחכות לתוצאות הדם לציטולוגיה.

שלום רב, ציסטוסקופיה ניתן לעשות ללא הרדמה רק לצורך אבחנה- ואזי לא חובה לבצע זאת לפני תשובת הציטולוגיה. אם בבדיקה יהיה ממצא כלשהו, ובהתאם למה שיצר בשתן ציטולויגה- יוחלט אם אתה צריך פעולה נוספת בהרדמה לצורך ביופסיות. אם אתה מתכנן לבצע מראש ציסטוסקופיה בהרדמה לאחבנה וגם לפעולה- כדי שאם יש ממצא כבר באותו מעמד יורידו אותו או ייקחו ביופסיות- חשוב שתהיה קודם תשובה של הציטולוגיה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה