שאלות לגבי אדרל XR

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/02/2015 | 17:29 | מאת: אודרי

אני נוטלת את התרופה אדרל XR במינון של שלושים מיליגרם. רציתי לשאול מספר שאלות. האם אני יכולה ליטול את התרופה באופן לא רציף? כלומר, יום כן ולאחר מכן לא לקחת אותה כמהימים, או יום כן יום לא, וכ"ו? האם ניתן לחלק את הכדור לשניים בימים שאני חשה שאין לי צורך במינון המלא? (מכיוון שהכדור מורכב מגרגרי חומר אפשר לחלק אתם לשני חלקים שווים). תודה!

אודרי שלום, בתשובה לשאלותיך: 1. Adderall (וכן כל תורפה אחרת ממשפחת הסטימולנטים) אפשר לטול שלא ברצף. הכדור משפיע ביום בו נוטלים אותו. אפשר לטול מדי יום, או פעמיים בשבוע, או פעם בשנתיים. הכל חוקי. 2. אפשר לפתוח את הקפסולה, ולטול חלק ממנה, אך הדבר אינו מומלץ, גם כיון שקשה לטול חצי (או חלק אחר רצוי) באופן מדויק, וגם כיון שיש בקפסולה שני סוגי גרגרים, וצריך לקחת חצי מכל סוג - עסק מסובך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים