הפרעת קשב וריכוז בכיתה ד'

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/02/2015 | 20:24 | מאת: לודה

ילד שלי בן 9 אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות.הפרעה מתבטאת במוסכות דעת, אימפולסיביות, אי יכולת להתרכז בשיעורים הרבה זמן וכו'. ניסינו: אומגה, zum, ביופיטבק עד שהיגענו לריטלין. חוץ מחוסר תאבון הילד הפך להיות עצבני וגוסס ציפורניים עד דם. נכון לעכשיו אני לא נותנת ריטלין כחודש ימים. שמעתי רבות על שמן המפ - שזה ממש תחלופה לריטלין. השאלה היא אם יש משהו שעוד לא ניסינו, ודעתך על שמן המפ . יש לי פגישה בבית הספר בשבוע הבא ואני מחכה לתשובה. תודה מראש,לודה

לודה שלום, אין מחקרים (אני לא מצאתי כאלו) המראים ששן המפ (Hemp oil) יעיל בטפול בהפרעת קשב ורכוז. כיון שאין כל מידע על יעילות כלשהי, איני רואה כל סיבה טובה לטפל בשמן המפ. אם בנך הגיב בצורה לא טובה למתן Ritalin, אני ממליץ לחזור לרופא המטפל, ולנסות ולמצוא טפול אחר. יתכן ושנוי המנון יביא לשפור, ויתכן ויש צורך בתרופה אחרת. ממליץ להוועץ ברופא המטפל. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים