טיפול בויואנס

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

14/01/2015 | 11:23 | מאת: שלי

ד"ר ברנע שלום.הבת שלי בת 6 וחצי אובחנה עם בעיית קשב וריכוז מזה שבועיים היא מטופלת בויואנס 30 מ"ג. כרגע מקבלת רק חצי קפסולה (15 מ"ג) מאחר והיתה תגובה מאד קשה לקפסולה שלמה (בחילות, הקאות,ממש לא הצליחה לתפקד). למרות הורדת המינון עדיין יש תופעות לוואי קשות- חוסר תאבון (והיא מלכתחילה מאד רזה), עצבנות, רגישות יתר (נוטה לבכות מכל דבר),לעיתים גם כאבי בטן וראש. האם אמור להיות שיפור במשך הזמן בתופעות הלוואי?? יש לציין שחל שיפור בתפקוד בבית הספר.אחרי איזה פרק זמן יש לשקול החלפת טיפול תרופתי? עלי לציין שלא קיבלה קודם שום טיפול תרופתי, התעקשתי לרכוש את הויואנס כי לפי מה שקראתי ושמעתי יחסית מעט תופעות לוואי.

שלי שלום, Vyvanse היא תרופה טובה לטפול בהפרעת הקשב והרכוז, כמו תרופות אחרות ממשפחת הסטימולנטים (Ritalin, Concerta, Adderall, Focalin). ל-Vyvanse תכונות יחודיות, שעשויות לעתים להוות יתרון, ולעתים חסרון. לדוגמא, השפעת ה-Vyvanse היא 12-13 שעות. במקרים רבים זהו יתרון גדול. אצל ילדה רזה, שהתרופה גורמת לחוסר תאבון, הדבר עלול להוות חסרון. כל התרופות ממשפחת הסטימולנטים עלולות לגדורם לחוסר תאבון, הפרעה בשינה, כאבי ראש וכאבי בטן, ושאר תופעות הלואי שתארת. יתכן והפחתה במנון תפחית את תופעות הלואי בצורה משמעותית, ועם זאת לא תפגע יותר מדי בשפור הרכוז. יש בהחלט מקום גם לשקול טפול בתרופה אחרת, עם טווח השפעה קצר יותר. אני מציע לחזור ולהוועץ ברופא המטפל. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

19/01/2015 | 14:25 | מאת: שלי

ד"ר ברנע האם אמור להיות שיפור בתופעות הלוואי? האם יש סיוכוי שיעלמו לגמרי? כפי שציינתי כרגע מקבלת חצי קפסולה (כ 15 מ"ג) האם יש טעם לתת מינון נמוך יותר?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים