אני ילדה עם הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/01/2015 | 10:13 | מאת: רקפת

קשה לי להתרכז בשיעורים בכיתה ז אני לוקחת רטלין וזה לפעמים עוזר אבל המורים לא תמיד סבלניים קלפיי זה לפעמים מעצבן ומציק אבל אני מתגברת על זה. אני מאוד אוהבת ספורט ואני ילדה היפראקטיבית אומרים לי זה קשור להפרעת קשב וריכוז מה עוד יכול לעזור לי?

12/01/2015 | 10:21 | מאת: רקפת

אני לדה המאובחנת כילה עם הפרעות קשב וריכוז וקשה לי מאוד מאוד מאוד אני לוקחת רטלין אבל ש לזה תופעות לוויאי

רקפת שלום, טפול ב-Ritalin, או בתרופות אחרות, הוא רק חלק מהטפול. הטפול בהפרעת קשב ורכוז הוא טפול כוללני. יתכן שאת סובלת מקשיים אחרים, כמו לקויות למידה שהיא הפרעה שכיחה אצל ילדים ובני נוער הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. אם את אכן סובלת מלקויות למידה, הקלות בלמודים והוראה מתקנת עשויים לעזור הרבה. יתכן ומנון ה-Ritalin שאת נוטלת אינו מספיק, ויתכן שהתרופה אינה מכסה מספיק שעות מהיום. בקשר לכך מומלץ להתייעץ עם הרופה המטפל. בחוסר הסבלנות של המורים אפשר לטפל דרך ההורים, שיפנו ליועצת ביה"ס ולמחנכת הכתה, ואלה יסבירו למורים על הקשיים שלך. פעילות גופנית היא טובה ומומלצת, ורצוי שתעסקי בפעילות גופנית מדי יום. פעילות גופנית גם עוזרת לרכוז. אני ממליץ שתפני להוריך, שיקראו גם הם את תשובתי לשאלתך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים