קשב וריכוז - רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/01/2015 | 09:49 | מאת: דן

בוקר טוב, בני בן ה 8 הובחן עם בעיות קשב וריכוז, הוא מקבל רטלין אבל הוא מאוד לחוץ ויש לו אי שקט, קשה לא להשלים שיעוריו, יש לציין שאנו הורים גרושים כבר 5 שנים, האם טיפול רגשי יכול לעזור, מה עלינו לעשות? בתודה דן

דן שלום, מסרת מעט פרטים, אך אנסה לענות. כתבת שבנך בן שמונה שנים, לוקה בהפרעת קשב ורכוז, ומטופל ב-Ritalin. למרות הטפול הוא "לחוץ", סובל מאי-שקט ומתקשה לסיים את שעורי הבית. הקושי אצל בנך יכול לנבוע מסבות רבות, בינהן אפשר למנות: 1. הפרעות נוספות בהן לוקה הילד, כמו חרדה (ולכן הוא "לחוץ") או לקויות למידה (ולכן מתקשה להכין את שעורי הבית). 2. יתכן ומנון ה-Ritalin אינו מספיק. 3. יתכן והתרופה משפיעה זמן קצר, ואינה משפיעה אחה"צ, אז הילד מכין שעורי בית. 4. יתכן ויש קשיים אחרים - קשיים חברתיים, קשיים בין ההורים המשפיעים על הילד וכו'. לפני שרצים לטפול, יש לנסות ולהבין את מהות הבעיה. אני מציע בשלב הראשון להוועץ ברופא המטפל בהפרעת הקשב והרכוז, ברופא הילדים, ובצוות ביה"ס (מורה ויועצת). אפשר גם להעזר בהדרכת הורים. דוקא "טפול רגשי" נראה לי פחות מתאים עכשיו. שבוע טוב ורגוע, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים