אני נואש. חושד בבעיות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/01/2015 | 18:40 | מאת: ירון

קצת רקע הכרחי עליי: בן 24. * ביסודי הצטיינתי מאוד והייתי תלמיד "חנון" למופת. * בחטיבת ביניים די טוב. * בתיכון זכור לי שהייתי מבריז לא מעט מהשיעורים אבל לא זוכר בעיה חריפה. סיימתי עם בגרות סבירה בממוצע 100 שלא תואמת את יכולותיי (באמת). * בצבא לא זכורה לי בעיית קשב במהלך קורסים אינטנסיביים בחיל המודיעין של כ-9 שעות ביום, במשך חודשים ארוכים ברצף. * פסיכומטרי (גיל 22) - למדתי אליו לבד במשך 4 חודשים. אהבתי את זה מאוד ולמדתי בשיא גם 10-11 שעות ביום ללא קושי. קיבלתי ציון גבוה (725). * עברתי את מבחן TOVA בתיכון בהצלחה (2 סטיות תקן מעל הממוצע כמדומני). * בעבודה בהייטק (גיל 23) שנמשכה חודשיים לא הצלחתי להתרכז כמו שצריך בקריאת המצגות הרבות שהיו לי. אבל.. הקושי האמיתי עם בעיות הקשב והריכוז החל באוניברסיטה. התחלתי תואר בכלכלה - לא למדתי מספיק, הברזתי די הרבה והחלטתי לעבור תואר. השנה, בתואר המאוד קל (הומני) שאמור מאוד לעניין אותי (ותכננתי להמשיך בו לדוקטורט), הבעיות רק התעצמו: אני לא מסוגל להיות בשיעורים (אני מרגיש שאני משתגע כשמגבילים אותי לשבת במקום וזמן מסוימים). אני כמעט לא מצליח ללמוד בבית למרות תכנונים למכביר. אני ממש חושש שאפרוש גם מהתואר הזה. לסיכום: 1. בילדות שלי הבעיה לא הייתה קיימת. 2. הוכחתי שאני יכול ללמוד לאחרונה שעות ארוכות בלי בעיה. 3. מבחן Tova תקין. 4. התנסיתי בדרכים לא דרכים, בקונצרטה (36 ו54) וריטלין בכל טווחי המינונים אך הם לא שיפרו את הריכוז ורק הביאו איתם תופעות לוואי. ולמרות הכל, אני לא מצליח ללמוד וחושש שאפרוש גם מהתואר הנוכחי. אני מתנצל על האורך אבל הייתי חייב למסור את כל המידע. מה אתה חושב שעשויה להיות הבעיה שלי, ד"ר? תודה רבה על העזרה. אני באמת כבר נואש.

ירון שלום, כיון שמדובר בפורום להפרעות קשב ורכוז בילדים ובני נוער, אענה בקצרה. כיון שהמצב אכן אינו ברור, אני מציע לך לפנות לאבחון מסודר של הפרעת קשב ורכוז, ולנסות לאבחן את המצב לאשורו. אבקש להזכיר שבדיקת TOVA היא מבחן עזר, ולא אבחון. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים