איך לאבחן בעיית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/11/2014 | 16:01 | מאת: חנה

שלום..ביתי בת 4 ילדה מאוד נבונה..יש לי איתה בעיה היא לא מקשיבה היא תמיד אוהבת לזוז ולגעת בהכל ממש בהכל בדברים שאסור לה אפילו ואני ואבא שלה והסובבים אותה תמיד מסבירים לה שאסור!!לציין שהיא ילדה 2 מבין 3 אחים אחד גדול ממנה והשני קטן ממנה..והם דווקא כן מקשיבים למה שאומרים להם.איך אני אמורה לדעת עם זו בעיית קשב וריכוז.(לא יושבת שנייה תמיד זזה.תמיד אבל תמיד בכל ארוחה כוס השתייה נשפכת ממנה..זה לא משהו שבכוונה היא עושה..זה פשוט נשפך איך אין י מושג)מבקשת את דעתך תודה רבה..לציין שבגן ילדה מאוד שקטה בלי שום בעיות..

ליאורה שלום, התאור בבית, כפי שמסרת, עשוי להתאים להפרעת קשב ורכוז. מנגד, העובדה שהילדה מתנהגת למופת בגן, אינה מתאימה. לפני שרצים לאבחונים כאלה או אחרים, אני מציע לשוחח עם הגננת (מומלץ לקבוע פגישה מסודרת, ולא לתפוס אותה בסוף היום), ולשמוע ממנה על התנהלותה של הילדה בגן. בהמשך, מומלץ לפנות לפסיכולוג/ית, לצורך הדרכת הורים. אם הקשיים נמשכים, יש לשקול פניה לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ארז ברנע.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים