תרופת אריפליי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/11/2014 | 20:34 | מאת: אמא מודאגת

הפסיכיאטרית רשמה לבני בן ה8.5 אריפליי 5 מ"ג במקום האטומין שקיבל עד כה 80 מ"ג שגרם לעליית משקל מופרזת (שוקל כעת 62 ק"ג)פשוט גרם לבולמוס אכילה לא נורמלי. תרופות אלו הן בתוספת לקונצרטה 54 מ"ג שניתנות להפרעת קשב קשה. אנו מבוטחים בכללית שבינתיים מסרבת לנפק תרופה זו בגלל ההתוויה שלה. שאלתי היא אלו תופעות לוואי יש לאריפליי משום שקראתי שגורמת לטרדיב דיסקינזיה בקיצור מהם הסיכונים כי אני מאוד חוששת . תודה רבה .

אמא מודאגת שלום, ה-Ariply היא תרופה אנטיפסיכוטית (כמו האטומין), שיש בה יותר ויותר שמוש כטפול בהפרעות התנהגות בשנים האחרונות. אני מניח בגלל העליה הרבה במשקל, הפסיכיאטרית החליפה את ה-Etumin ב-Ariply. רשימת תופעות הלואי של התרופה, כמו של כל תרופה, היא ארוכה. תופעות הלואי העיקריות הן הגברת התאבון (אך פחות מ-Etumin), אי-שקט, קושי בשינה, כאבי ראש, יובש בפה. דוקא tardive dyskinesia היא הפרעה נדירה ביותר בתרופה זו (ושכיחה יותר ב-Etumin). לא כתבת מהי ההפרעה בה סובל בנך, אך אני מניח שמדובר בהפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות ובעיות התנהגות. בחירתה של הפסיכיאטרית המטפלת ב-Ariply, בהחלט נראית במקומה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

11/05/2016 | 02:08 | מאת: אישי

ביתי השמינה מאד וזו אחת הסיבות שהדיכאון ואינה נפגשת עם אנשים הרופא המליץ אריפליי כתוספת לכדור אנטי דיכאוני וזה גורם להזמנה האם יש תרופה אחרת שמגבילה לאריפליי שלא גורמת להשמנה? תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים