מבחן moxo

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/11/2014 | 23:45 | מאת: מיכל

שלום, אני מאבחנת דידקטית ושמעתי רבות על אבחון moxo התענינתי בלימוד המבחן ומבירור עלה כי בעצם זה כלי שמבחין בין סוגי קשיי הקשב אך לא מהווה תחליף לבדיקה נוירולוגית או פסיכיאטרית. אם כן, מה התועלת במבחן זה? אולי עדיף לשלוח ישירות לבדיקת רופא מומחה? ושאלה אחרונה- האם כדאי ללמוד את הכלי, במיוחד שיש מקומות שמלמדים בקצרה ואפילו ללא קבלת תעודה על הקורס? תודה

מיכל שלום, בדיקת Moxo היא בדיקת עזר, שלעתים משתמשים בה כחלק מאבחון של הפרעת קשב ורכוז. אבחון של הפרעת קשב ורכוז הוא בראש ובראשונה אבחון קליני, ומתבסס בעיקר על בדיקת הילד, קבלת מידע מההורים וקבלת מידה מביה"ס/הגן. ברוב המקרים אין צורך בבדיקת Moxo, ויש להשתמש בה, כמו בכל בדיקה, בצורה מושכלת. (אם אינך יודע להסביר מדוע שלחת מטופל לבדיקה, כנראה שההפניה לבדיקה מיותרת). כמו כל בדיקה, גם במקרה של בדיקת Moxo, רצוי לדעת כיצד לפרש את תוצאותיה. בדיקת Moxo עשויה לעזור גם באבחנה בין סוגים שונים של הפרעת קשב ורכוז. בכל מקרה, כאשר רוצים לאבחן הפרעת קשב ורכוז, יש להפנות את המטופל לפסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוסמך לכך, כדי לאבחן. הפניה לבדיקה ממוחשבת (Moxo או אחרת) לפני הבדיקה הקלינית היא לעתים קרובות מיותרת, גוררת הוצאות כספיות מיותרות, ולעתים נעשית מתוך שקולים זרים. בדיקת Moxo בפרט, ואבחון הפרעת קשב ורכוז, אינם חלק מאבחון דידקטי. אך אם את רוצה להרחיב את אופקייך, הדבר תמיד מומלץ. אני מציע לפנות לחברה המשווקת את הבדיקה, ולברר איתם היכן מומלץ ללמוד על הבדיקה והבנת תוצאותיה. מקוה שהשבתי על כל התהיות. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים