לא מגיב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/10/2014 | 22:48 | מאת: שושי

שלום, שני בן ה-7.5 אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז ומקבל רטלין 20 מ"ג עם השהיה. בסוף שנה"ל הנקודמת, הכדור עשה לו פלאים. השנה, המחנך חסר ידע והכשרה, וגם הילד מגיב פחות לכדור= בלאגן בכיתה. אציין כי לא השתנה משקל הילד (אולי ירד, כי לא אוכל כלום) האם ישנם טיפולים תומכי רטלין, ע"מ לעזור לילד? (הוא רוכב בחווה טיפולית כשנתיים) לתשובתך אודה

שושי שלום, קשב ורכוז הם תוצאה של גורמים רבים, ולכן הטפול בהפרעת קשב ורכוז הוא כוללני, ולא תרופתי בלבד, למרות שלתרופות מקום חשוב בטפול בהפרעה. כאשר ילד שהגיב טוב לטפול התרופתי מפסיק להגיב, עלינו לחפש ולמצוא מה השתנה. לעתים, המנון כבר אינו מספיק, בעיקר כאשר הילד גדל, או כאשר הדרישות משתנות ועולות. לעתים מדובר במשהו בסביבתו של הילד, כמו למשל שנויים בכתה - שנוי בהרכב הכתה, החלפת מחנכת, הוספת מקצוע שקה לילד. לעתים מדובר בשנויים בבית - גרושי הורים, לידת אח/ות ועוד. לעתים, מדובר בקשיים חברתיים הבאים לידי בטוי בקושי ברכוז. אני מציע בראש ובראשונה להוועץ במחנכת ולברר האם מה השתנה ומדוע לילד קשה יותר. כמו כן, מומלץ לחזור לרופא המטפל ולהוועץ בו. טפולים נוספים שנמצאו יעילים בטפול בהפרעת קשב ורכוז הם הדרכת הורים, הדרכת המחנכת, וקבוצה למיומנויות חברתיות, אם יש קושי חברתי. גם חוגי פעילות גופנית עשויים לעזור. חשוב שהילד יחווה הצלחה, ורצוי למצוא תחומים בהם יוכל לעשות זאת. לצערי, אין כל הוכחה שרכיבה על סוסים יכולה להועיל להפרעת קשב ורכוז. אם זאת, אם הילד נהנה מכך, אני האחרון שאבקש שיפסיק את הרכיבה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים