קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/01/2012 | 17:06 | מאת: לימור

הילדה שלי לומדת בכיתה ה, אך מבחינת השכלה , הרמה שלה בלימודים מתאים לכיתה ג', זה מה שצוות ביה"ס אומר, וזאת גם דעתי, היא הובחנה בכיתה ב עם בעיות קשב וריכוז, היא ילדה די פעילה חבתית יש לה הרבה חברים, ובכיתה המורים אומרים שהיא ילדה נהדרת מבחינה התנהגותית, אך רמתה הלימודית פשוט נמוכה מאד, האם זאת רק בעיית קשב וריכוז או שיכוליות שקיימת בעיה אחרת? היא גם די ילדותית לגילה אציין שהיא בת 10 וחצי ובת יחידה. איך אוכל לבדוק שאין לה בעיה חמורה יותר, לאן עליי לפנות, לרופא, מתמחה, אשמח לקבל הכוונה.

לימור שלום, הפרעת קשב ורכוז יכולה לפגוע ברמת ההשגים, ולגרום לכך שילדה בכתה ה' תציג השגים של ילדה בכתה ג'. עם זאת, סיבות רבות נוספות עלולות לגרום לכך, שהשכיחות בינהן הן לקויות למידה ויכולת קוגניטיבית נמוכה. המצב השכיח הוא שיש יותר מהפרעה אחת, לדוגמא, ילדה הסובלת מהפרעת קשב ורכוז ומלקויות למידה. במקרה כזה, יש לטפל בשתי הבעיות. אני ממליץ להוועץ ביועצת ביה"ס וברופא שאבחן את הפרעת הקשב והרכוז. אם הפרעת הקשב והרכוז אינה מטופלת, מומלץ, כמובן, לטפל בה. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים