מינון ריטלין - אובדת עצות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/09/2014 | 17:20 | מאת: מור

שלום, בני בן 9 לוקח LA20 מ"ג,בחודשים האחרונים חלה החמרה בהתנהגות בבי"ס ובבית. בבי"ס היה מעורב במס' מקרי אלימות, הבעיה הקשה מתחילה אחה"צ כשהשפעת הכדור פגה, הילד לא מוכן להכין שיעורי בית ,מתפרץ ואגריסיבי. פנינו לנוירולוג שסרב(ובצדק) לעלות המינון ל-30מ"ג בגלל משקל(24 ק"ג)והפנה אותנו לפסיכיאטר, הלה הציע לעלות המינון ל-30 למרות המשקל הנמוך אך סירבתי. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאוד לתופעות חמורות בהגדלת המינון, ובעלי מתעקש להעלות. המצב והמתיחות בבית בלתי נסבל. מה דעתך האם אפשר להעלות נוכח המשקל? מה הסיכונים הכרורכים בכך? שמעתי שטיקים דכאונות וכו'. לתשובתך אודה

מור שלום, לפני שאתייחס לפרטים הספציפיים, כמה דברים שכדאי לזכור קודם לכן. 1. רצוי שתבחרו רופא שאתם סומכים עליו. פורומים אינטרנטיים (זה ואחרים) אינם תחליף לרופא מטפל. 2. אם יש החרפה במצב, צריך לעשות שנוי בטפול. אין טעם להמשיך בטפול שאינו מועיל, ואין זה חשוב אם מדובר בטפול תרופתי, פסיכולוגי או כל טפול אחר (כן גם בטפול אלטרנטיבי אין טעם להמשיך, אם אינו מועיל). 3. הטפול בהפרעות קשב ורכוז הינו כוללני, והטפול התרופתי הוא רק חלק ממנו. להדרכת ההורים והמורים תפקיד חשוב מאד בטפול. וכעת לשאלתך הספציפית. ראשית, אני סבור שעליה במנון היא בהחלט אחת האפשרויות. עליה במנון יכולה להביא לשפור במצב, אך יכולה גם לגרום להחרפה של תופעות לואי, בינהן גם טיקים ודכדוך. שנית, יש אפשרות להוספת טפול תרופתי שמטרתו היא בעית ההתנהגות. טפול תרופתי כזה יכול "לכסות" גם את שעות אחה"צ. בכך בד"כ עוסקים פסיכיאטרים, ולא נוירולוגים. שלישית, יש צורך בהדרכת הורים, כדי לעזור לכם ההורים להתמודד עם הקשיים שבנכם מציב בפניכם. רביעית, יש לבדוק האם ביה"ס הוא המסגרת החנוכית התואמת את צרכיו של הילד. אני ממליץ לבחור רופא מטפל, ולהוועץ בו. חתימה טובה, ד"ר ברנע ארז.

06/10/2014 | 08:28 | מאת: מור

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים