התחלת שימוש בכדורי ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/09/2014 | 16:06 | מאת: יוסף

שלום, לאחר אבחון דידקטי , המליצו לי לעשות אבחון נוסף שבודק האם קיימת הפרעת קשב וריכוז. כדור ריטלין אחד של 10 מ"ג שינה מבחן מקצה לקצה. לאחר האבחון , המאבחנת הפנתה אותה לנוירולוג. עוד לפני הפגישה עם הנוירולוג , היה לי מבחן נוסף ולאחר התייעצות עם רופא המשפחה , היה ניסיון נוסף עם הכדור, ואותה רמת ריכוז גבוהה חזרה. שאלות : 1. יש לי מבחן פסיכומטרי בעוד כשבועיים, הייתי רוצה לשאול האם עד כדי כך קריטי לחכות לייעוץ של הנוירולוג או שאוכל להשתמש בכדור במבחן הפסיכומטרי ? 2. אני בן 19 ושוקל 65 ק"ג, ולא מצאתי תשובה מפורשת כמה מ"ג אני צריך ? כל האינטרנט מדבר על מבוגר (לרוב בן 27+) ועל ילדים (מתחת לגיל 12) ולא על נערים בטווח בין 15-23. 3. האם הכדור יאפשר השפעה לאורך כל מבחן הפסיכומטרי ? בפעם הראשונה הכדור השפיע למשך 7 שעות , בפעם השנייה למשך 5 שעות ואני חושש שמספר שעות ההשפעה ימשיך לרדת כך שלא ישפיע לאורך כל מבחן הפסיכומטרי. (פסיכומטרי כ3 וחצי שעות) 4. האם יש להשתמש בכדור לפני אוכל או אחרי ? 5. עד כמה נדיר , ההשפעה של תופעות הלוואי ? אני רוצה לוודא שבמשך מבחן הפסיכומטרי לא תופיע שום תופעת לוואי , ומזון בריא יחד עם הכדור יכול להפחית את הסיכויים להתרחשות תופעות הלוואי? 6. במקרה של הפסיכומטרי שאני צריך ריכוז ככך הניתן למשך ה-3 וחצי שעות , מה עדיף ריטלין רגיל או SR?

יוסף שלום, לא ברור לי סדר האבחונים, ומי שלח אותך למבחן ממוחשב ונתן לך כדור Ritalin למבחן. עם זאת אני מבין שלמעשה לא בצעת אבחון של הפרעת קשב ורכוז. מומלץ בחום שתבצע אבחון כזה, אצל נוירולוג או פסיכיאטר מבוגרים. עם זאת, לאור המבחן הקרוב, אנסה לענות על שאלותיך. 1. אם Ritalin השפיע עליך לטובה כל-כך, ויש רופא המסכים לתת לך מרשם לכדורים, תוכל לגשת למבחן, ורק אח"כ להשלים את האבחון. 2. אין מנון נכון, וכאן חשוב נסיונו המקצועי של הרופא המאבחן. כיון שכדור של 10mg עזר לך מאד, אני סבור שנכון להתשמש במנון זה. דרך אגב, לפחות בארץ, נער הוא בן 13-18. מעל גיל 18 אתה מבוגר. 3. גם כאן הדבר משתנה. סביר שכדור של Ritalin 10mg יספיק לך למבחן. 4. מומלץ לאכול לפני נטילת Ritalin, כדי להפחית את תופעות הלואי. 5. תופעות הלואי של Ritalin אינן נדירות כלל. עם זאת, אם לא חשת בהן בשני הנסיונות הקודמים, רוב הסכיים שהם לא יופיעו פתאום. מומלץ לאכול לפני נטילת הכדור. אין קשר למזון בריא, למרות שמזון בריא תמיד מומלץ. 6. התגובה היא אישית, וחשוב להתייעץ עם מומחה בתחום. בכל מקרה, לא הייתי מנסה כדור חדש פעם ראשונה במבחן. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים