האם ADD/ADHD מאופיינים ברגישות רבה?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/01/2012 | 18:47 | מאת: אמא

שלום. שניים מילדיי, בני 10 ו-6 אובחנו כלוקים בהפרעות קשב וריכוז.שניהם ילדים רגישים מאוד, תחרותיים, בעלי סף תסכול נמוך ביותר ומגיבים בבכי ואלימות לגירויים הנראים פעוטים בעיניי הסביבה ומתקשים להסתגל לשינויים.האם אלו חלק מהמאפיינים? האם רטלין יפתור בעיות אלה?

לאמא שלום, התסמינים שאת מתארת מופיעים בשכיחות גבוהה יותר בילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, אך מופיעים גם בילדים שאינם לוקים בהפרעה זו. Ritalin עשוי לעזור, אך לא סביר שהוא יפתור את כל הבעיות. כפי שהדגשתי פעמים רבות, הטפול בהפרעת קשב ורכוז הוא טפול כוללני, ונראה שילדייך יוכלו להנות גם מטפול פסיכולוגי קבוצתי בנוסף לטפול התרופתי. בברכה, ד:ר ברנע ארז.

17/01/2012 | 20:28 | מאת: אמא

הילדים מטופלים בתרפיה רגשית.לאחרונה המליץ הנוירולוג לתת ריספרדל לצעיר(בן 6)להפחתת אלימות בגן.מאחר ובגן הוא נוטה להכות כשמתוסכל ובבית נוטה לבכות כשמתוסכל אני סבורה שמדובר במרכיב התנהגותי שכן נראה שמווסת התנהגות למקום בו תתקבל.קראתי שלריספרדל תופעות לוואי קשות וידוע לי שמיועד להתקפים פסיכוטיים.מדוע המליץ עליו הנוירולוג?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים