זה לא ADHD ולא ADD ?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/01/2012 | 02:39 | מאת: דודי

ד"ר שלום רב ושבוע טוב אחרי סדרת פגישות הצוות קבע זה לא ADHD ולא ADD הילד בן 11, פיקח מאוד, תלמיד טוב, הציונים במקצועות השונים בין 80 ל-100. לא מטופל תרופתית בשלב זה. קשה לי להבין ולהסביר את המתרחש, בכל יום המורים מתקשרים ומתלוננים על התנהגותו, בכל יום נכתב ביומן שהבן מפריע. ההורים מתלוננים, המורים מתלוננים,והילד לא מצליח לעמוד בהבטחתו להפסיק להפריע להציק ולשבש את מהלך השיעור בכיתה. ד"ר, כל הכוונה תתקבל בברכה, בתודה מראש בכבוד רב

08/01/2012 | 17:27 | מאת: א

כנראה שזאת בעיית גבולות חמורה. אגב- האם אמרו לך שהממיצאים גבוליים, כי לעיתים כשהממצאים גבוליים, זה כן בעיית קשב וריכוז.

א שלום, אישית אני מעדיף קצת יותר צניעות וקצת פחות נחרצות. מנסיוני הדל, לא נכון לאבחן בנחרצות על סמך הודעה קצרה בפורום. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

דודי שלום, התאור שמסרת אינו מלא, וחסר מידע רב. ממה שהתלחתי להבין, בנך מציג בעיות התנהגות. לא ברור לי מי זה הצוות שאבחן שאין מדובר ב-ADD או ADHD. צות ביה"ס? צות המרפאה? מה הם כן חושבים שיש לילד? הפרעת התנהגות שכיחה מאד בקרב ילדים הלוקים ב-ADHD, אך היא עלולה להופיע גם ללא הפרעת קשב ורכוז. ציונים גבוהים אינם שוללים הפרעת קשב ורכוז. כאמור, ובנגוד ל-"א" שענה לפני, איני יכול לאבחן מהמידע שמסרת. לאור הפרעת ההתנהגות, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, ולהתיעץ עמו. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

10/02/2012 | 09:51 | מאת: ר.ק

שלום דודי. קראתי את שאלתך, והיא מזכירה לי בדיוק את הקושי שיש לנו עם בננו. לאחר מבחני טובה, שיתוף הצוות החינוכי וכמובן ביקור אצל נוירולוג הוא איבחן את התסמונת המתנגדת. אני מציעה לכם לפנות לנוירולוג שהוא יקבע ממה סובל בנכם. גם בנינו עם ציונים של 95 ומעלה, בן 10 וכל התיאורים שתיארת חלים עליו. מבחן טובה עבר ללא מצב גבולי בשום תחום. הכי נכון לפנות לגורם המקצועי הנכון, כפי שמליץ לך דר ברנע בפורום. פנה לנוירולוג להמשך איבחון וטיפול ותחסוך זמן יקר.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים