הפרעות קשב וריכוז קשות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

07/01/2012 | 19:57 | מאת: מ

בני סובל מבעיות קשב ,ריכוז והיפראקטיביות קשות מטופל בריטלין laוגם ריטלין רגיל בשעות אחר-הצהריים. הוא אימפולסיבי ומדבר המון על סקס. יש לנו כלב והוא מתעסק גם עם הכלב וטוען שהוא רוצה לשכב איתו. בעלי אומר שהוא אומר זאת בצחוק. בעלי מאיים עליי שאם אספר זאת לפסיכיאטר יהיה פיצוץ במערכת היחסים בינינו. הוא גם לא מבין שלילד כזה צריך להגביל אותו בזמו מסך. הוא סבל מכאבי ראש עזים בעבר והיה מאושפז. אני לא רוצה שיהיה יותר משעה במסך ובעלי כועס ולא מבין. למרותשהרופאים אמרו שהוא לא צריך להיות במסך.וגם לא שעתיים לפני השינה. האם צריך לספר את האמת לפסיכיאטר,כפי שהאינטואיציה שלי אומרת?

08/01/2012 | 17:33 | מאת: ג

אני היתי מבררת עם בעלך, מדוע הוא כה חושש מלספר לפסיכיאטר. אם חס וחלילה בנך יממש את הפנטזיות שלו, ההסתבכות שלכם תהיה הרבה יותר גדולה. אך באמת חשוב לשמוע את עצת הרופא.

מ' שלום רב, ממה שתארת, הפרעת הקשב והרכוז כאן אינה הבעיה העיקרית. הקשיים העיקריים הם הצבת הגבולות בבית, היחסים בינך לבין בעל, והקושי שלכם להציב חזית אחידה מול הילד. אני סבור שעליך לדבר עם בעלך, ולברר את הענין, כיון שאיני רואה מקום לאיומים (אם תספרי יהיה פצוץ) במערכת יחסים זוגית. חשוב שהפסיכיאטר ידע על הדברים, וחשוב שהילד יקבל עזרה לתעל את דחפיו המיניים בכוונים נורמטיוויים. אני ממליץ לכם לפנות להדרכת הורים. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים