פחד מריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/08/2014 | 19:46 | מאת: נועה

ביתי בת שש וחצי,עולה לכיתה א, אובחנה כילדה עם בעיות קשב וריכוז ,הומלץ לנו על ריטלין , אך אני מאוד חוששת כיוון שידוע שריטלין הינו חומר כימי.סם ממכר,גורם לחוסר תיאבון,דיכאון,דפיקות חב מהירות וכו, אין לי אומץ לתת לבת שלי ריטלין, מה אעשה?

נועה שלום, כמה הבהרות: 1. Ritalin אינו סם, כי אם תרופה. "סם מרפא" בלשון חז"ל, אם תרצי. 2. Ritalin אינו ממכר. 3. Ritalin אכן הינו חומר כימי, כמו כל חומר בעולמנו. כמו מים או מלפפון, למשל. היותו חומר כימי אינה אומרת דבר על יעילותו אן על הסכנות הטמונות בו. 4. אכן, תופעות הלואי של Ritalin כוללות חוסר תאבון, דכדוך, דופק מהיר ועוד. Ritalin הנה תרופה ותיקה מאד (כך שיש מידע רב אודותיה), בטוחה מאד, ויעילה מאד לטפול בהפרעות קשב ורכוז. אכן יש לה תופעות לואי, כמו לכל תרופה או טפול באשר הם. סתם בתור תרגיל, אני ממליץ לך לעיין בעלון המצורף לגלולות למניעת הריון, ולקרוא את תופעות הלואי שם (זהירות, מסמך מסמר שער). אבקש להציע שתי הצעות: 1. חזרי והוועצי ברופא המטפל, ופרשי לפניו את החששות שלך. תוכלי לשאול שאלות ולקבל הסברים. 2. שקלי לנסות את התרופה לתקופת נסיון, ולהחליט לאור תוצאות הנסיון. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים