הפרעת קשב וריכוז וקשיים בויסות רגשי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/06/2014 | 23:30 | מאת: יעל

ארז שלום, בתי בת 11.5 אובחנה לפני כשנה בכיתה ד' כסובלת מהפרעת קשב וריכוז והחלה לקבל ריטלין 20 LA. בחודש האחרון החלה תופעה חדשה של תלישת ריסים. לקחנו אותה לאבחון פסיכיאטרי (האבחון הראשון היה פסיכודידקטי וMOXO) הפסיכיאטריות קבעו שיש לה כאמור הפרעת קשב וריכוז וקשיים בויסות רגשי בשל התפרצויות. לדבריהן יש להעלות את הריטלין ל30 מאחר ואינה מאוזנת מספיק ולהוסיף ריספרדל בנוסף לטיפול רגשי דינאמי וCBT, שאמור לטפל בסימפטום של תלישת הריסים. לדברי הפסיכולוגית הקלינית שאליה פנינו לטיפול הריטלין עלול לגרום ליתר עצבנות. האם יתכן שזה מה שהביא לתופעה החדשה של תלישת ריסים?

יעל שלום, אנסה לענות על שאלתך. אתחיל בענין תלישת הריסים - ההפרעה הנ"ל נקראת טריכוטילומניה (שזה, בלטינית, תלישת שיער). מדובר בהפרעה פסיכיאטרית מוכרת, שבהחלט מוכרת גם בילדים בגיל של בתך. הגיל הנפוץ בו מופיעה ההפרעה הוא 9-13 שנים. יש וכוח על סיבות ההפרעה, ולראיה בעבר היא היתה חלק מהפרעות של שליטה בדחפים, וכעת נחשבת להפרעת חרדה. ההפרעה מופיעה בשכיחות גבוהה יחד עם חרדה, דכאון או הפאעה טורדנית כפייתית, ואני מניח שהפסיכיאטריות בררו תחומים אלו. הפרעה בוסות הרגשי הוא מונח שמשמש לתאר מגוון רחב של מצבים, ולכן, ללא פרטים מלאים קשה לי להבין במה בדיוק מדובר. אכן, Ritalin עלול להגביר אי-שקט ואף חרדה ודכדוך, ועלול להגביר את תלישת הריסים, אך אך בהחלט יתכן שגם לא. המצב של בתך מורכב, וצריך לכלול טפול תרופתי ופסיכולוגי. היא צריכה מעקב של פסיכיאטר לילדים. ברוב המקרים לא מומלצים שני טפולים - דינאמי ו-CBT. אני ממליץ להוועץ בפסיכיאטריות אצלן אתם מטופלים. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

12/07/2014 | 12:18 | מאת: רקפת

שלום, עיינתי בתשובתך יש 2 שאלות. מה זה טיפול רגשי דינאמי? האם יש הבדל בין טיפול רגשי רגיל לדנאמי? שאלה שנייה: האם קיים הבדל בין טיפול רגשי אצל פסיכוטרפסט לבין טיפול אצל פסיכולוג (לילדים) בערך גיל 8 ? איך נדע האם לבחור בפסיכוטרפיה לבין פסיכולוג לאור קשיים של התקפי זעם והפרעת קשב? תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים