הרטבת לילה וקונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/05/2014 | 00:43 | מאת: אירית

הי ד"ר ברנע בני בן הכמעט שמונה סובל מהרטבת לילה וכשנטל במשך שנה קונצרטה (36 מ"ג)הפסיק להרטיב.אני יכולה להבין את הקשר שיכול להיווצר בין התרופה ובין היכולת להתאפק...לאור חוסר שיפור בהיבט של הADHD עברנו לסטרטרה מזה כחודשיים ולצערנו חזר להרטיב (כל לילה)-האם אתה מכיר מקרים דומים?אני מעונינת לקחת אותו לנוירולוג/נפרולוג ולהתחיל שוב טיפול תרופתי רק חוששת משילוב של הסטרטרה והתרופה כדוגמת מינירין..האם נתקלת בשילוב כזה?מיואשת )-:

הי אירית, למיטב ידיעתי אין קשר ישיר בין טפול ב-Concerta להרטבת לילה. יש דוקא קשר בין טפול ב-Concerta או Ritalin לסוגיו, לבין הרטבת יום. הדבר מוסבר ע"י הגברת הערנות גם לגרויים פנימיים, כמו הצורך להשתין. אני יכול לחשוב על שתי אפשרויות לקשר עקיף בין טפול ב-Concerta להרטבת לילה: 1. ה-Concerta מדכאת את הצמא, הילד שותה פחות, ולכן אינו מרטיב בלילה. 2. תחת השפעת ה-Concerta, הילד חווה פחות תסכולים וקשיים, והדבר מתבטא בהפסקת ההרטבה. בכל מקרה, טפול ב-Concerta אינו מיועד להרטבת הלילה, גם אם הועיל בעבר בתחום זה. אני אני ממליץ לפנות לאורולוג, ראשית כדי לודא שאין בעיה גופנית (וברוב רובם של המקרים, זהו המצב), ושנית כדי להתחיל בטפול בהרטבת הלילה. הרבה לילות יבשים, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים