הלוצינציות וטיפול בריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

09/04/2014 | 14:58 | מאת: sh

שלום רב, אני מורה פרטית לנער בן 15 עם הפרעת קשב וריכוז אשר נוטל ריטלין. הוא מלווה על ידי פסיכולוג. במהלך השיעור היום עצר ושאל אותי אם אני שומעת שיר שמתנגן ברקע. לא היה ברקע צליל כזה. הוא ציין שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה לו ולא מדובר ברעש רקע אלא שיר שמתנגן כמו מנגן mp3 . משיחה עם האם - הנושא לא מוכר לה מהתנהגותו. מה כדאי לעשות? תודה

sh שלום, טוב מאוחר מלעולם לא. ראשית, יפה שאת דואגת לנער שאת מלמדת. שנית, הזיות בכלל, והזיות שמיעה בפרט, הינן תופעת לואי נדירה ביותר של Ritalin. התאור שלנער נדמה שהוא שומע שיר המתנגן ברקע אינו אופייני להזיות שמיעה, אך אין זאת אומרת שהדבר אינו אפשרי. באופן מעשי, אני מציע שתשוחחי עם האם, ותמליצי לה לפנות לרופא המטפל, כדי שיבדוק את הנושא. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים