ההבדל בין קשב וריכוז לקושי בויסות חושי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/03/2014 | 01:12 | מאת: שלומית

שלום, מה ההבדל בין לקות או קושי בוויסות חושי לבין הפרעת קשב וריכוז? איך מבחינים בין שני הקשיים? תודה

שלומית שלום, מדובר בשתי הפרעות שונות. בהפרעת קשב ורכוז, כשמה, קשה להתרכז ולהיות קשובים לאורך זמן. הפרעה בוסות החושי מתאפיינת בתגובה מוגזמת לגרויים שונים המתקבלים דרך החושים - רגישות למגע, רגישות לקולות רמים, רגישות של הפה (רגישות אורלית), רגישות לריחות ורגישות לטעמים. כאמור, מדובר בשתי הפרעות שונות, אך בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז יש שכיחות גבוהה יותר של הפרעה בוסות החושי, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

22/06/2014 | 01:45 | מאת: יעל

בהמשך לתשובתך אשמח לדעת כיצד אפשר להבחין בין בעיה של וויסות רגשי (לא תחושתי שמיעה וכו'... אלא רגש) לבין הפרעת קשב , האם ניתן להבחין, כי כמו שכתבת שהשכיחות גבוהה, כיצד אדע שבני לא סובל מבעיית קשב וריכוז אלא רק בעייה של ויסות רגשי? לדוגמא כשהוא מתלהב/כועס/מרוגש קשה לא לחזור ולווסת את עצמו מה שיוצר בעיה בביהס כשמורה מאחרת וכל הילדים משתוללים והמורה מגיעה כולם נרגעים ולו קשה להרגע והוא עדיין בהתלהבות ובחוסר שקט... ועוד כל מיני דוגמאות שמראות על חוסר וויסות רגשי, כיצד אוכל לדעת שמהר קופצים למסקנות של בעיית קשב וריכוז ולא בעיית ויסות נטו? ועוד שאלה...במידה ואכן זו רק בעיית ויסות רגשי, האם יש דרך לטפל בבעיה? מהי הדרך/ המקום/ הגורם המטפל שאליו צריך לגשת? תודה מראש על תשובתך

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים