שתי שאלות דחופות:

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/02/2014 | 15:10 | מאת: מירי

1. האם ריטלין זו תרופה בטוחה (קצת נלחצתי מהאזהרות ותופעות הלוואי המופיעות בעלון לצרכן). 2. היכן ניתן לקבל הדרכה הורית כיצד להתנהג עם ילד הסובל מבעיית קשב וריכוז?

מירי שלום, Ritalin היא תרופה ותיקה מאד (אחת הותיקות ביותר ברפואה), ותרופה בטוחה מאד. יש מידע רב ולאורך שנים על בטיחות התרופה. רק כדי לקבל פרופורציה, אני מציע לבדוק בעלוני התרופות של תרופות אחרות. לשאלתך השניה, הדרכת הורים היא חלק חשוב מאד בטפול בילד הלוקה בהפרעת קשב ורכוז. חלק מקופות החולים נותנות הדרכות קבוצתיות או פרטניות להורים, ולכן אני ממליץ לפנות תחילה לרופא הילדים בקופת החולים, ולהתעניין דרכו. מקום טוב להדרכת הורים הוא במרפאות בי"ח 'שניידר'. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

02/03/2014 | 17:52 | מאת: yannai

נכון, היא עברה ניסויים ומתאימה לטיפול במצבים קיצוניים, אבל יש לה תופעות לוואי לפעמים יותר קלות כמו חוסר תיאבון וריבאונדים ולפעמים מאד קשות, היא נחשבת לסם על פי פקודת הסמים המסוכנים בארה"ב וממש לא כדאי להקל ראש בנטילתה.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים