שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/02/2014 | 02:46 | מאת: מישהו

קיבלתי במבחן טובה ציון פלוס 3.1. השאלה שלי היא כזאת,הבנתי שמאד חשוב זה זמן התגובה ויציבות זמן התגובה ובכן קיבלתי ציון סופי בזמן ממוצע 99 וביציבות זמן תגובה 110. העניין הוא שבין רבע לרבע גם בזמן וגם ביציבות זמן התגובה יש קפיצות אבל בתחום התקין לדוגמא ביציבות זמן תגובה יש ברבע הראשון 99 ואז ברבע שני יש 115.שתי הציונים תקינים אבל יש קצת קפיצות וגם בזמן תגובה רגיל יש שינוי בין הרבעים בערך ב 12 נקודות אבל כל הציונים גבוהים ותקינים אז מה העניין? או שזה בסדר יש הבדים בטווח הנורמה?(הבדלים של כעד 15)?

מישהו שלום, לא ציינת פרטים חשובים כמו גיל, ומדוע הופנית לבדיקת TOVA. באופן כללי, ציון 3.1+ בבדיקת TOVA נחשב מעל לנורמה התקינה, כלומר רכוז שהוא טוב יותר מאשר הנורמה. עם זאת, כמו שציינת, יש צורך לראות את ההתנהלות בבדיקה, כלומר השנויים בין הרבעונים השונים. השנויים שאתה מתאר עשויים להיות משמעותיים, כיון שהם שנויים של יותר מסטיית תקן אחת. לפני הכל, יש לזכור שבדיקת TOVA היא בדיקת עזר באבחון של הפרעת קשב ורכוז, שברוב המקרים אין בה צורך. בכל מקרה, תוצאותיה אמורות להבחן בהקשר של התמונה הקלינית הרחבה. כלומר, לתוצאות בדיקת TOVA בלבד, אין משמעות רבה. יום TOV, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים