האם יש צורך בהעלאת מינון?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/01/2014 | 12:44 | מאת: keren

גיסי ואחותי נמצאים בטיפול רפואי אם אחייניתי מעבר לים. תחת אחריותי נישארו 2 אחייני. הקטן מבין השניים מקבל ריטלין במינון 30 אל אי. בשבוע האחרון עם שובו מהלימודים הילד נרדם. האם מינון הריטלין נמוך לו. יש לציין כי הילד צמח לגובה ושמן.

קרן שלום, ראשית, הרבה בריאות והחלמה מהירה לאחייניתך שבחו"ל. לשאלתך לגבי המנון - חסרים פרטים רבים. העובדה שהילד נרדם אינה מלמדת שהמנון אינו מספיק, אלא בעיקר על העובדה שהוא עייף. שנוי במנון התרופה, צריך להתבסס על ההערכה שהמנון הנוכחי אינו מביא לרכוז מספיק, הפחתת המוסחות, הפחתת ההיפראקטיביות וכו'. גם כאשר יש הרעה במצבו של ילד, יש לברר אם אין גורמים נוספים. כמו שתארת, יתכן והפרידה מההורים והדאגה לאחותו היא הגורמת את הקשיים. יתכן גם שהילד אינו ישן מספיק. אני מציע להוועץ ברופא המטפל או ברופא הילדים, ולתת לו תמונה שלמה יותר על המצב. שוב, הרבה בריאות, שבת שלום, ד"ר ברנע ארז. ילדים נרדמים, כיון

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים