מתן ריטלין SR 40 מ"ג

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/01/2014 | 14:02 | מאת: אודי

שלום ניתן לבני טיפול כפי שמצויין בכותרת. הילד מדווח על פחות התנהגות מציקנית(הוא נוטה להציק לילדים בסביבה שלו) , אומר שהוא יותר רגוע (הוא ילד מאוד עליז שצורה מוגזמת). אך מדווח שקשה לו להיות קשוב , למלא משימות , טוען שפשוט ההוראות לא נכנסות לו לראש (מה שלא היה לפני זה). במצב כזה כאשר חל שיפור בהתנהגות אך מאידך בקשב יש הרעה מה עושים? יש תרופה אחרת שאולי במצב זה יותר טובה?

אודי שלום, אתה מתאר בו יש שפור בהתנהגות ובהיפראקטיביות, אך לא ברכוז. במקרה כזה יתכן שמנון גבוה יותר יכול להביא לשפור גם ברכוז. שנוי מנון תלוי גם בגילו ומשקלו של הילד. יתכן ויש צורך בתרופה אחרת. יש לבדוק אם אין בעיות נוספות הדורשות טפול, כמו לקויות למידה, לדוגמא. אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

24/01/2014 | 16:20 | מאת: אודי

מדובר בילד שמצליח להוציא בכל מבחן מעל ציון 90 ובכל זאת הוא טוען שיותר קשה לו ללמוד עם הריטלין שהוא פחות מצליח לחשוב יחד עם זאת אציין שיש לו בעיות ביחס לדימוי שלו כלומר הוא מתלונן לנו שילדים מעירים לו והוא חושש שהם צודקים.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים