ריספונד וקונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/01/2014 | 09:00 | מאת: רמי

בני בן 14.5 שוקל 38 ק"ג מטופל בקונצרטה 54 מ"ג + 1/2 כדור פריזמה + 1/2 כדור ריספונד. עדיין אין תוצאות. רציתי לשאול: 1. האם יש מקום להעלות את מינון הקונצרטה ל-63 מ"ג [לפי הנוסחה של מינוס 20% לחלק ל-3, משקל הגוף כפול 0.7 מ"ג. לפי נוסחה זו הוא אמור לקבל 72 מ"ג, או שזה נראה לך מוגזם] 2. הקונצרטה נותנת כיסוי ל-10 שעות האם יש מקום להוסיף לו אחה"צ ריטלין נוסף או שהריספונד אמור לתת לזה מענה ? 3. האם השפעת כדור ריספונד הוא מיידי או רק במצטבר כמו הפריזמה 4. תוך כמה זמן אמורים לראות את תוצאות הפריזמה

רמי שלום, שאלת מספר שאלות, ותארת את הטפול התרופתי, אך ציינת מהן האבחנות שניתנו או באלו הפרעות לוקה בנך. לא ברור גם למה את מתכוון שאתה כותב שאין תוצאות. אנסה לענות על השאלות לפי הסדר. 1. אחת הסיבות שבחרתי ללמוד רפואה, ולא פיזיקה גרעינית, היא שלמודי הרפואה קלים הרבה יותר, וכמעט ואין משתמשים בנוסחאות. יש נוסחאות שונות לחשוב מנון ה-Concerta/Ritalin, אך יש לזכור שאלו כלים גסים יחסית, המדריכים אותנו בקביעת המנון הראשוני. שנוי המנון אמור להעשות על פי המצב הקליני, כלומר לפי תפקודו של הילד. בקצור, עסוב את הנוסחאות, ונסה להעריך האם יש שנוי במצב שבשלו הגעתם לטפול. 2. ה-Concerta אמורה להשפיע במשך כ-12 שעות (ולא עשר). בד"כ אין מקום להוספת Ritalin אחה"צ, כאשר הילד מטופל ב-Concerta. לגבי ה-Rispond - לתרופה זו שמושים שונים, וחושב להבין מגדוע ניתנה. באופן כללי, ה-Rispond אמור לעשוז להיפראקטיביות, לאימפולסיביות, להתנהגות המתנגדת וכו'. השפעתו של ה-Rispond נמשכת לאורך כל שעות היממה. 3. השפעת ה-Rispond מופיעה לאחר כשבועיים שלושה מזתחילת נטילת התרופה. 4. שוב, גם כאן, לא ברור מדוע ניתנה ה-Prizma ובמה היא באה לטפל. באופן כללי מדובר בתרופה נוגד דכאון וחרדה. מנון של חצי כדור (10 מ"ג) הוא מנון נמוך למדי. אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים