קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

07/01/2014 | 13:24 | מאת: ג

יש מאבחנים שמבקשים מהילד להחסיר 7 מ-100 אם אפשר לדעת מה בדיוק המבחן בא לבדוק ? אילו יכולות הוא בא לבדוק?

ג' שלום, המטלה בה נדרש הנבדק להפחית 7 מ-100, ואח"כ להפחית שוב 7 מהתוצאה, וכך שוב ושוב, בא לבדוק רכוז ושמוש בזכרון עבודה (זכרון לטווח קצר). אין שום כוונה לבדוק יכולת חשבונית. יש לוודא שהמבחן מתאים לרמתו של הילד הנבדק ולתרבותו. בד"כ משתמשים במבחן זה לבדוק אנשים זקנים, כאשר יש חשד לדמנציה, אך המבחן יכול לשמש לבדיקת רכוז גם בצעירים ובילדים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים