ריטלין ואדרל

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/12/2013 | 10:22 | מאת: אריאל

שלום דר ברנע.. אורי בן 6 היה מטופל בריטלין LA20 בבוקר ובצהריים תוספת של חצי כדור ריטלין רגיל 10 מג עמ למנוע ריבאונד. עקב הסתגרות וחרדות עברנו אתמול לאדרל כרגע חצי כדור של 10 מ"ג . במידה ויופיע ריבאונד גם באדרל האם ניתן להוסיף בצהריים חצי כדור של ריטלין? האם השילוב של שתי התרופות לא יחד כמובן הוא רצוי? יש לציין שבריטלין הרגיל אין חרדות והסתגרות רק ב LA. תודה רבה ושבוע מקסים אריאל.

אריאל שלום, מבחינה רפואית, אין בעיה לתת Ritalin אחרי Adderall, אך יש בעיה חוקית. משרד הבריאות אישר מתן Adderall לבנך, כיון שאינו יכול לטול Ritalin (מסיבה כזו או אחרת), ולכן, עקרונית, אסור להוציא לו מרשם לשתי התרופות. באופן מעשי הייתי שוקל את האפשרויות הבאות: 1. מתן מנה של Adderall בבוקר, וחצי מנה בצהריים (השפעת התרופה נמשכת כחמש-שש שעות). 2. טפול ב-Ritalin-LA במנון נמוך יותר. 3. נסיון טפול ב-Concerta, במנון שהוא יחסית נמוך יותר מ-Ritalin-LA 20mg. 4. טפול ב-Ritalin 10mg (כדור שלם או פחות) פעמיים או שלוש ביום. בכל מקרה, אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל, המכיר את הילד. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

05/01/2014 | 07:38 | מאת: אריאל

שלום דר ברנע, תודה רבה על התגובה המפורטת. ניסינו ריטלין LA10 שלא השפיע... קונצרטה קצת בעיתית שכן הילד לא אוכל כלום במהלך הכדור וכך יוצא שילד בן 6 יהיה 12 שעות ללא אוכל... כשאני מפצלת הוא אוכל בצהריים ואז מקבל מנה נוספת שלאחריה אוכל ארוחת ערב... לגבי ריטלין רגיל הוא מעולה לאורי רק שלא מספיק לו ליום לימודים שנמשך עד 13:30.... כרגע נותנים לי מרשמים גם לאדרל וגם לריטלין רגיל ואין בעיה עם זה... אם זה בטוח מבחינה רפואית זו האופציה הטובה ביותר כרגע.... תודה רבה ושבוע מקסים, אריאל

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים