סטיגמות ומיתוסים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

09/12/2013 | 21:27 | מאת: טלי

שלום רב, הבן שלי, בן ה-12 נמצא במהלך אבחון פרטי, שלא דרך קופת חולים, של הפרעת קשב וריכוז. הוא מאוד מוטרד כי אם יימצא שסובל מהבעיה, הדבר ילווה אותו כל חייו וימנע ממנו להתקבל ליחידות עילית בצה"ל או למשרות ציבוריות נחשבות. האם ילד שאובחן כסובל מבעית קשב וריכוז נחשב כמי שסובל מבעיה פסיכיאטרית? האם מי שנוטל ריטלין נחשב כמי שנוטל תרופה פסיכיאטרית?

טלי שלום, אינני בטוח שאני יודע מהי תרופה פסיכיאטרית, או שאני מכיר את גבולות ההגדרה של הפרעה פסיכיאטרית. מונחים אלו אינם מונחים רפואיים. לדוגמא, פחד מג'וקים והתמכרות לקפה מוגדרות בספר האבחנות הפסיכיאטרי כהפרעות (disorder). האם נובע מכך שאדם המפחד מג'וקים סובל מהפרעה פסיכיאטרית? באותה מדה, איני יודע מהן "משרות ציבוריות נחשבות". כמה מראשי הממשלה והנשיאים בישראל סבלו מהפרעות קשות הרבה יותר מאשר הפרעת קשב ורכוז. בסופו של דבר, בנך ימדד על-פי תפקודו בשטחי החיים השונים (חברתי, למודי, תעסוקתי וכו'). עלייך, כאמו, לדאוג שתפקודו יהיה תקין בתחומי החיים השונים, ושלא יסבול ממצוקה. זה לא ממש יעניין איש האם הוא אובחן במכון כזא או אחר כלוקה בהפרעת קשב ורכוז, והאם הוא נטל Ritalin בכתה ט'. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

22/12/2013 | 21:57 | מאת: איינשטיין

הבן שלי נוטל ריטלין מכיתה ה כיום חייל בתפקיד מעולה עבר מבדקי קורס טייס , סיים תיכון יוקרתי בהצטיינות , חרף הפרעת הקשב והריכוז .. אז מה כאן הסטיגמה ?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים