האם זום מתאים לבני

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/12/2013 | 23:19 | מאת: סיגי

בני בן 14 הינו לקוי למידה וגם הפרעת קשב באופן בנוני פלוס.עלי לציין שהוא לא היפראקטיבי כלל.שאלתי היא האם תוסף תזונה שנקרא זום מתאים לו?

סיגי שלום, כפי שכתבתי בעבר, יש מעט מאד מידע על Zoom - מחקר אחד קטן וקצר שהראה השפעה חלקית, בעיקר על היפראקטיביות. אין כל מידע מחקרי האם התכשיר מועיל ללקויות למידה. לעומת זאת, יש תרופות שהראו יעילות גבוהה בטפול בהפרעת קשב ורכוז. אם תחליטי לטפל ב-Zoom, וזו החלטה סבירה לגמרי, אני מציע לקצוב את הנסיון בזמן (למשל, חודשיים), ולאחר מכן לבדוק האם חל שפור משמעותי. אם חל שפור, המלצתי היא להמשיך בטפול. אם לא חל שפור, אין כל טעם בהמשך טפול. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים