יש בעיה עם טיפול תרופתי ומצד שני גם בעיה בלי תרופה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/11/2013 | 09:01 | מאת: עמוס

לילדי בן 14 יש בעית קשב וריכוז מאובחנת. הילד טופל ברטלין וגם בקונצרטה אבל הטיפול השפיע עליו מאוד לרעה (רזה מאוד, ישן בשיעור ועוד) ולכן הפסקנו את הטיפול התרופתי.הילד שהיה מקובל מאוד בכיתה סובל מאוד כרגע בפן החברתי ויש לו הדרדרות חמורה בלימודים, כמו כן יש בעיות אירגון וניהול זמן שמשפיע על כל המשפחה לרעה בצורה קיצונית, מה לעשות?

28/11/2013 | 19:06 | מאת: סימונה

גם לנכד שלנו היו תופעות לוואי, וההורים שלו הפסיקו את הטיפול התרופתי. הבת שלי יושבת איתו כל יום על שיעורים ומבחנים. צריך לבדוק שהוא באמת מבין את החומר ואת המושגים, אולי קצת לחזור אחרונה לחומר פשוט יותר. לעזור לו לארגן את הזמן צריך המון סבלנות איתם. זה לא קל, אבל אין ברירה.

עמוס שלום, ראשית, מומלץ לחזור לרופא המטפל ולשקול איתו שנוי בטפול התרופתי - יתכן וצריך לשנות את המנון, יתכן ויש צורך בשנוי סוג ה-Ritalin, ויתכן שנכון לעבור לטפול בתרופה אחרת. בנוסף לטפול התרופתי, יתכן ויש צורך בטפולים אחרים - טפול פסיכולוגי עקב המצב החברתי, הוראה מתקנת עקב הקושי הלמודי וכו'. אני ממליץ להוועץ הן ברופא הילדים של הנער, והן ביועצת ביה"ס. חג שמח והרבה בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים