ריטלין לילד עם תסמונת דאון בן 10

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/11/2013 | 14:39 | מאת: שרית

בסד האם יש נסיון לגבי ילדים עם תסמונת דאון ןריטלין? האם יש בא רצות הברית כפי ששמעתי תרופה ללא תופעת לואי ומה שמה? בברכה שרית

שרית שלום, ילדים הלוקים בתסמונת דאון יכולים בודאי לסבול גם מהפרעת קשב ורכוז, אך האבחון במקרים אלו קשה יותר. לי אישית, אין נסיון רב במקרים כאלו, ואני סבור שיש להתיעץ עם הרופאים העוסקים בתסמונת עצמה. לא קיימת תרופה ללא תופעות לואי, בארה"ב, בארץ או בכל מקום אחר בעולם. בארה"ב מאושרות לשמוש תרופות לטפול בהפרעת קשב ורכוז שאינן מאושרות בארץ. למרות זאת, אפשר להשיגן בארץ, בד"כ במחיל מפולפל. לפני שמחליטים על תרופה, אני מציע להוועץ ברופא הילדים של הילד. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

שרית שלום, בארה"ב רשומות מספר תרופות לטפול בהפרעת קשב ורכוז, שרובן לא רשומות בארץ, אך אפשר להשיגן בבתי מרקחת שונים העוסקים ביבוא אישי של תרופות. בכל מקרה, אין תרופה שאין לה תופעות לואי. לצערי. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים