הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/12/2011 | 19:16 | מאת: מיקי

הבן שלי בן 10 ומקבל ריטלין לאחר אבחון מזה שנתיים. שנה ראשונה 10 מ"ג והשנה 20 מ"ג מסוג SR. שנה שעברה התיאבון שלו נפגע אבל לא בצורה משמעותית. מאז שהחליפו לו כדור הוא כמעט ולא אוכל. במהלך כל היום הוא אוכל ארוחה אחת ביום שהיא בערב. הילד מאוד ספורטאי ואני חושש שתזונה לקויה תביא בסוף לפציעות ספורט. הדבר מכניס מתחים רבים בנינו. מה עושים? תודה

מיקי שלום, פגיעה בתאבון הינה תופעת לואי שכיחה של Ritalin. אין מדובר בהפרעת אכילה (שזה אנורקסיה או בולימיה). ראשית, חשוב שיאכל ארוחת בוקר ויקפיד על שתיה במהלך היום. שנית, ה-ritalin-SR משפיע כ-6-7 שעות, ולכן כדאי שהילד יאכל סביב השעה 15:00. שלישית, אפשר להתיעץ עם הרופא המטפל ולבחור תכשיר אחר של Ritalin, שאולי יפחית תופעת לואי זו. למשל, טפול ב-Ritalin 10mg פעמיים ביום, יאפשר "חלון" בו יוכל הילד לאכול. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים