אבחון הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/10/2013 | 22:25 | מאת: אפרת

בתי בת 11. לרוב תלמידה טובה, מאז כיתה א' יש לה בעייה בזיכרון של מספרים, לדוגמא - שינון של לוח הכפל או תרגילי חיבור פשוטים בעייתיים עבורה, זה מתבטא בהרבה "טעויות טפשיות" במבחנים. לעומת זאת לא נתקלת בקשיים בפתרון בעיות. מעבר לזה נראה שקשה לה להתרכז - בהכנת שעורי בית כל 10 דק' צריכה לעשות הפסקה, עוברת ממשימה למשימה, מתקשה להתארגן. בבית הספר היא תמיד "ילדה טובה" ללא כל בעיות משמעת ואף פעם לא קיבלתי שום פידבק מבית ספר שמאותת בכיוון של בעיות קשב וריכוז. האם לדעתך מדובר בתסמינים שכדאי לבדוק? למי לפנות?

אפרת שלום, התסמינים שתארת בהחלט עשויים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז. מומלץ לפנות לאבחון. התעלמי מתגובות לא רציניות כמו, "כדורים מסוכנים". שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים