מתי פונים לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/11/2011 | 14:22 | מאת: אמא מודאגת

בני אובחן כ-ADHD והוא נוטל ריטלין. הוא תמיד מוציא מכל דבר טוב את הדבר השלילי שלו. לפני שבועיים הוא איים שהוא יתאבד כי רע לו בחיים. השאלה שלי היא מתי מומלץ ללכת לפסיכיאטר שיראה את הילד?

לאמא המודאגת שלום, ילד המתלונן שרע לו בחיים, ומאיים באובדנות, מצריך בדיקה פסיכיאטרית, כדי לשלול בראש ובראשונה אובנדות, ואם היא קיימת, לטפל בה. אובדנות היא בד"כ חלק מדכאון, והתלונה "רע לי בחיים" עלולה להיות בטוי של דכאון. דכאון הינה הפרעה שכיחה בקרב נערים, ואינה נדירה בקרב ילדים. לאור האמור לעיל,מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית, ולא להשתהות. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים