ריטלין או קונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/11/2011 | 22:42 | מאת: קרין

שלום, מה ההבדל בין ריטלין לקונצרטה ואיזו תרופה מתאימה יותר לילד בן 11 ?

קארין שלום, Ritalin ו-Concerta מכילות שתיהן את אותו החומר הפעיל (אותה התרופה, אם תרצי). השמות שונים כיון שהתרופות מיוצרות ע"י חברות שונות. למרות שהחומר הפעיל זהה, ההבדל בין התרופות טמון במנגנון השחרור האיטי של התרופה. קיימים בשוק שלושה סוגי Ritalin: 1. Ritalin בשחרור מיידי, המשפיע כארבע שעות. 2. Ritalin-SR (או slow release), המשפיע כ-6-7 שעות. 3. Ritalin-LA (או long acting), המשפיע כשמונה שעות. ה-Concerta, גם היא תרופה בשחרור איטי, משפיעה כ-12 שעות. כל התרופות יכולות להתאים לילד בן 11 שנים. כדי להתאים תרופה לילד, יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

20/12/2011 | 09:51 | מאת: אמא למודת נסיון

לפי מיטב ידיעתי ונסיוני, תופעות הלוואי של הקונצרטה הן קלות יותר מהשימוש בריטלין, ולכן נחשבת "קלה" יותר. מה שכן, לא כל אחד יכול ליטול קונצרטה כי יחד עם התועלת יש תופעת לוואי שגורמת להתפרצות "טיקים" ( תסמונת טורט) וזה מה שקרה לבני,אנו כמובן הפסקנו את הטיפול בקונצרטה וזאת בהתייעצות עם הנוירולוג.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים