קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/09/2013 | 10:51 | מאת: מרינה

ילד שלי בן 7 אובחן בבדיקת קונור כבעל בעית קשב וריכוז. ילד מאוד חכם, חזק בחשבון,מנגן בפסנתר, בכיתה כל הזמן מתלוננים שהוא לא מבצע כל המשימות ואין לו מוטיבציה ללמוד, למראות שהוא מאוד סקרן, יודע המון דברים, בעל אינטלגנציה מאוד גבוה. וגם שהוא רוצה לקבל משהו הוא כן מצליח לעשות את כל המשימות. ולמראות שעשעינו בדיקה אני עדיין לא סגורה שיש לו בעית קשב וריכוז או שזה בעיה אחרת. כמובן אני גם לא נותנת לו ריטלין. יש לציין שהוא ילד ביישן. אני גם לא בטוחה האם להגיד בבית ספר שיש לו בעיה. שאלה האם הם יכולים להכריח אותי לשים אותו בחינוך מיוחד בגלל זה, כי יש לנו בבית ספר לכל כיתה עוד כיתה קטנה של חינוך

מרינה שלום, אתחיל בסוף - אי אפשר להכריח אותך לשים את בנך בכתה קטנב של החנוך המיוחד. הדבר יכול להעשות רק בהסכמת ההורים - אלו התקנות של משרד החנוך. כל זה כמובן לא קשור להפרעת קשב ורכוז. עוד כמה דברים לגבי שאלתך - ראשית, אין קשר בין חוכמה וכשרון להפרעת קשב ורכוז. ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, חכמים וכשרוניים ממש כמו ילדים שאינם לוקים בהפרעה זו. שנית, אם בנך אכן לוקה בהפרעת קשב ורכוז, ההפרעה עלולה למנוע ממנו להביא לידי בטוי את יכולותיו הגבוהות. שלישית, שאלון קונורס או בדיקת קונורס ממוחשבת, אינם אבחון, אלא בדיקות עזר שהם חלק מאבחון. אבחון כולל בדיקת הילד, שיחה עם ההורים, וקבלת מידע מהסביבה (בעיקר בי"ס, אך לא רק). רביעית, ההחלטה אם לטפל תרופתית בילד או לא, היא החלטה של ההורים בלבד. יש, כמו תמיד, לשקול את היתרונות והחסרונות של הטפול, ולהחליט. לא ברור לי היכן אובחן בנך. אני ממליץ בשלב הראשון לפנות לרופא - פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים, או רופא ילדים המוסמך לאבחן הפרעת קשב ורכוז - ולהוועץ בו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים