רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/09/2013 | 22:27 | מאת: אמא מתלבטת

בתי בת 10 פלוס אנו נותנים לה רטלין LA 20 לפי המלצת נורולוג אך בחופשת הקיץ לא מקבלת רטלין שאלתי היא האם רטלין משפיע על קצב הגדילה בתי מאד נמוכה לגילה כלומר 1.24 ובנוסף מאד רזה. כן ממזמן הלכה לצילום כף יד שהייתה בת 7 וגיל העצמות תאם לגיל שלה תודה

אמא מתלבטת שלום, מהמידע הקיים היום עולה שהשפעתו הישירה של Ritalin על הצמיחה הינה מועטה מאד. רוב ההשפעה היא ע"י דכוי התאבון, וכשלא אוכלים, לא גדלים. גובה 124 ס"מ בגיל 10 הוא אכן גובה נמוך לגיל. אני ממליץ לפנות לרופא הילדים, להוועץ בו, ולשקול הפניה לאנדוקרינולוג ולדיאטנית ילדים. אם ה-Ritalin פוגע משמעותית באכילה, יש לשקול את הפסקתו. שבוע טוב, ושנה של גדילה וצמיחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים