עזרה קצרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/08/2013 | 19:15 | מאת: גור

רציתי לשאול מה היא המטרה מהשימוש בתרופה ריספונד 1 לאיזה תקופה אפשר להשתמש בה בלי שתשפיע על המצב הבריאותי ... ו האם אמת היא עוזרת לסדר את המחשבות של בן אדם ו לארגן אותם ו עזרה בפתרון לבעיות ריכוז

גור שלום, Rispond (המוכרת גם בשם Risperdal) היא תרופה שיש לה מספר שמושים בפסיכיאטריה. התרופה החלה את דרכה כתרופה נוגדת פסיכוזה (מצב בו בוחן המציאות פגום), ובהמשך נמצאו לה עוד שמושים. רוב הילדים ובני הנוער המשתמשים בתרופה, מקבלים אותה כטפול בהפרעת התנהגות. כיון שכ-50% מהלוקים בהפרעת קשב ורכוז סובלים גם מהפרעת התנהגות, השמוש בתרופה יחד עם Ritalin או Concerta הוא שכיח למדי. הפרעות פסיכוטיות הן הפרעות נדירות בבני נוער, ולכן מעט מאד ילדים מקבלים את התרופה בשל הפרעות אלו. התרופה אינה עוזרת לרכוז, אך היא מרגיעה, מפחיתה תוקפנות והתנגדות, ומפחיתה היפראקטיביות ואימפולסיביות. כמו תמיד, אם קיבלת מהרופא תרופה, ויש לך שאלות לגביה, מומלץ לחזור אל הרופא ולשאול אותו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים