אבחון פסיכיאטרי לבן 8

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/07/2013 | 14:36 | מאת: נופר

ביקשו מבית הספר איבחון פסיכיאטרי חבננו. מאובחן מכיתה א' כ- HDAD. טוענים שאין שינוי בהבעות הפנים שלו ולא יודעים אם שמח או עצוב. מקבל בבוקר ריטלין. LA30 . בצהרון לפי דרישה שלהם הרופא הוסיף לו עוד 10 מ"ג רגיל. קשה לו בחברה ואומרים שמתבודד הרבה. אוהב מסכים טלויזה מחשב ונייד. האם יש קשר לריטלין? אני מנסה להזמין אלינו ילדים. איך מתבצע האיבחון הפסיכיאטרי ומה ההשלכות שלו. תודה

נופר שלום, ממכתבך אני מבין שבנך מאובחן כלוקה בהפרעת קשב ורכוז, מטופל תרופתית, וכי הרופא המטפל בהפרת קשב ורכוז אינו פסיכיאטר. אתחיל מהסוף - אבחון פסיכיאטרי מתבצע ע"י שיחה עם ההורים, בדיקת הילד (באמצעות שיחה ו/או משחק וכו'), ולעתים קבלת מידע מגורמים נוספים - מורה, רופאים אחרים וכו'. ההשלכה של אבחון פסיכיאטרי היא שהילד יעבור בדיקה, יתכן וימצאו הפרעות שונות (חרדה, לדוגמא) ויומלץ על טפול. זהו! מעבר לכך לא תהיינה כל השלכות נוספות! אי-שנוי בהבעות הפנים עלול להיות תופעת לואי של Ritalin, שעלול לגרום לתחושת אפתיות. קושי חברתי והתבודדות, ונטיה לשחק במחשב ולצפות בטלויזיה, אינו נובע מטפול ב-Ritalin, אך עלול להיות חלק מקושי חברתי. המלצתי היא להוועץ קודם כל ברופא הילדים, וברופא המטפל בהפרעת הקשב והרכוז. אם הם ממלצים על אבחון פסיכיאטרי, אז פנו לאבחון כזה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים