קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/07/2013 | 17:38 | מאת: בתי

שלום. בתי סיימה כתה ט ולאחרונה עשיתי לה איבחון היות וראיתי שהילדה משקיעה שעות בלימודים ולא מצליחה ונכנסת לעצבים ויאוש. הילדה אובחנה עם בעיית קשב וריכוז בלי בעיות התנהגותיות בכלל , להפך. כיצד אוכל לעזור לה ולי בעיניין. השנה כבר מתחילים הבגרויות והיא רוצה מאוד להצליח. הילדה תילמד במגמת ערבית, שפה שבה היא מצטיינת. אגב הציונים שלה ממש לא רעים. אנא עזרתך. תודה

בתי שלום, ראשית, הפרעת קשב ורכוז והפרעת התנהגות הן שתי אבחנות נפרדות. שנית, אבחון הוא רק תחילת הדרך. אחרי האבחון צריך טפול. יתכן ובתך צריכה טפול תרופתי, יתכן שדוקה עזרה דידקטית, יתכן וצריך טפול פסיכולוגי, ואולי דווקה שלוב של יותר מטפול אחד. אבחון של הפרעה קשב ורכוז אמור להעשות ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא קשב. פני לרופא שבצע את האבחון, ובקשי המלצות לטפול. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים