קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/06/2013 | 12:57 | מאת: ימית

שלום וברכה, יש לי בן בן 11.9 שעולה לכיתה ז'. הוא עבר אבחון של קופת חולים שתוצאותיו שללו בעיית קשב וריכוז ואף נאמר כי הוא אפילו אובר מרוכז והמבחנים אפילו טובים יותר משל ילדים "רגילים". אך עדיין קיימות התופעות שאני בתור אמא מרגישה יום יום: הוא מקשיב חלקית לדברים הנאמרים לו, לא עוקב אחר ההוראות במלואן, ארגון לקוי בחלקו, שכחנות, אדישות, הסחות דעת וחוסר עקביות במטלות פשוטות - אפילו התארגנות לכניסה למקלחת לוקחת זמן. אני מודאגת, כי אני לא יודעת איך לעזור לו - זה מקשה עליו על התפקוד היומיומי הן בבית הספר והן בבית וזה גורם להרבה מתח בבית. מה עושים הלאה על-אף שהאבחון יצא מצוין יתר על המידה? כואב לי על הילד שלי ומפחדת שזה רק יילך ויחמיר.

ימית שלום, אני ממליץ לך ולבעלך לפנות להדרכת הורים, כדי להתמודד עם הקשיים היומיומיים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים