ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/05/2013 | 09:08 | מאת: קרן

שלום ד"ר ארז, יש לי מספר שאלות הקשורות בי ואחיין שלי. האחיין שלי בן ה-9 מקבל ריטלין, שמתי לב כי בדקות הראשונות לאחר נטילת הכדור הילד מראה סימנים של נימנום במשך מס' דקות, האם זה תקין? ולגביי אני מאובחנת כלוקה בדיכאון ומטופלת בציפרלקס 20 מ"ג, לוריוון לצורכי שינה, אני מקבלת ריטלין להפרעת קשב, רציתי לדעת האם מינון של 40LA מספיק למשקל גוף של 60 ק"ג? לאחרונה בעיקבות דופק מואץ לפעמים הוסיף לי הרופא דרלין 10 מ"ג, האם השילוב של לוריוון,דרלין,ריטלין, וציפרלקס הוא שילוב מקובל?

קרן שלום, 1. להערכתי, אין קשר בין נטילת ה-Ritalin לנמנום שחווה אחיינך, משתי סיבות: א. Ritalin הינה תרופה מעוררת, ולא אמורה לגרום לנמנום. ב. התרופה מתחילה להשפיע לאחר 20-30 דקות, והתופעות המופיעות מספר דקות אחרי נטילת התרופה. 2. אזכיר שוב שהפורום הוא לילדים ונוער, ולכן אענה בקצרה. בנוסף, חסרים פרטים רבים (כמו גיל למשל). Ritalin-LA 40mg בהחלט עשוי להספיק לאשה השוקלת 60kg, אך יש שוני גדול בין אנשים, והמשקל הוא מדד גס מאד. המנון צריך להקבע לפי התפקוד מחד, ותופעות הלואי ואידך. 3. לדופק מואץ (קצב לב מהיר) יש סיבות שונות ומגוונות. אם אין בעית לב, מומלץ להקפיד על שתיה מספיקה, גם תחת השפעת ה-Ritalin (התרופה מדכאת את הצמא). אם הדופק המואץ הוא תוצאה של חרדה, יש תרופות טובות יותר מ-Deralin. אם זאת, כאמור, איני מכיר את ההסטוריה הרפואית שלך, ויכולות להיות סיבות רבות מדוע בחר הרופא בשלוב זה של תרופות. אני ממליץ לחזור לרופא, ולדון עמו בשאלות המטרידות אותך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים