טיפול בהפרעות קשב ADD

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/04/2013 | 00:08 | מאת: ורד

בני בן 11.5 מאובחן ADD לוקח מזה 3 שנים תרופות לטיפול - ריטלין LA, קונצרטה - שתרמו לריכוז בשיעורים ולציונים טובים, אך גרמו לחוסר תאבון מוחלט ולעצבנות כללית, ובנוסף לטיקים. לכן הוחלט להפסיק ולעבור לסטרטרה. לצערי גם כאן תופעת הלוואי של חוסר התאבון הלכה וגברה עם השימוש (לוקח כחצי שנה) ולא הושג ריכוז בזמן בה"ס או לאחר מכן.כמובן שגם המוטיבציה ללמוד הולכת ויורדת בהתמדה, כמו גם הציונים. האם אתה יכול להמליץ על תרופה חלופית, גם אם פרטית, לפתרון הבעייה

ורד שלום, ראשית, אין באפשרותי להמליץ על תרופה מסויימת לילד שלא בדקתי ואיני מכיר. אין מנוס מהתייעצות עם הרופא המטפל. אזכיר שתי אפשרויות: 1. נסיון טפול בתרופה סטימולנטית (מהמשפחה של Ritalin) אחרת, כמו Adderall. 2. חזרה לטפול ב-Ritalin, והוספת תרופה נוגדת דכאון. ויש אפשרויות נוספות. שוב, אני חוזר וממליץ להוועץ ברופא המטפל. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים