פחד מריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/04/2013 | 22:38 | מאת: מרב

שום רב ד"ר נכבד, ביתי בת ה- 14.5 התחילה בריטלין לאחר שאובחנה עם בעיית קשב וריכוז. כאשר קראתי את העלון המצורף לריטלין אל.איי 30 המ"ג, שהיא מקבלת - נחרדתי לקרוא שקיים סיכוי למוות פתאומי. מאותו רגע, אני בחרדות מלתת לה את הטיפול. זו בעיה אחת ואשמח אם תפרט קצת בנושא. הבעיה השנייה היא, שלפתע ראיתי אצל הילדה, מאחורי הברך (בצד האחורי של הרגל), מאין כתמים של "התפוצצות ורידים", כתם כזה בגודל של "גו'לה" בגוון כחול/אדום ואני פוחדת שיש לה בעיה כולשהי עם כלי דם וכפי שקראתי בעלון, אסור לתת לכאלה שיש להם בעיות כאלה. איך אני יודעת אם לילדה יש בעיה בכלי הדם? לא יודעת מה לעשות. אני בפחדים וחרדות ואני בנאדם היפוכונדר, לצערי :( תודה על תשומת ליבך לפנייתי זו. בברכה, מרב

מרב שלום, את אכן נשמעת מפוחדת. אכן מצויין בעלון התרופה של Ritalin שקיים סכוי למוות פתאומי. בעבר היו דווחים שקשרו בין טפול ב-Ritalin למוות פתאומי, אך קשר זה לא הוכח, ולכן הניסוח הלא מתחייב בעלון התרופה. כדי להרגע, אני ממליץ על קריאת העלון המצורף לגלולות למניעת הריון. זה הרבה יותר מפחיד! Ritalin היא תרופה ותיקה מאד, שמליוני ילדים ומבוגרים משתמשים בה והשתמשו בה בעבר. יש עמה נסיון רב, והתרופה היא תרופה בטוחה מאד. איני חושב שיש קשר בין "הורידים" על רגלה של בתך לבין Ritalin, ובודאי שאין לה מחלה של כלי דם. אני מציע שתפני לרופא הילדים. אם את אכן חרדה מכל מחלה, עלייך לשקול לטפל בכך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים