חשש לבעית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/04/2013 | 10:32 | מאת: אמא

ביתי הראשונה בת 7 יש לה בעית אינטלגנצית שפה שמטופלת ע"י קלינאית תקשורת כבר 4 שנים כנראה עקב ריבוי שפות בביתנו אנגלית עברית וגרמנית ביתי בת החמש גם כן בטיפול של קלינאית אבל מצבה הרבה יותר טוב מביתי בת ה7 היא מסוגלת לזכור שירים ולתקשר יותר טוב עם הסביבה אבל מבדיקה ראשונית אצל רופא והמלצת הגננת יש לה חשש לבעית קשב וריכוז ...אך מכל מה שאני קוראת כאן לביתי אין את כל התסמינים האלו ...היא שכחנית מעט לפעמים היא לא מקשיבה וגם צועקת המון אך היא ילדה מאוד טובה ועושה כל מה שמבקשים ממנה היא חמה ואוהבת היא יכולה לשבת ולהתרכז במשחק או ציור כשעה בערך ...בגן היא אכן לא מסוגלת לשבת הרבה זמן במעגל ולהקשיב כי כנראה היא לא מבינה טוב את השפה אז משעמם לה ...היא מציקה המון לאחותה הקטנה יותר אבל היא נרגעת מהר מאוד אם אני מעירה לה ...לפעמים היא בעולם משלה קצת וחולמנית אך לרוב היא מאוד מאוד קופצנית ורעשנית ....האם זה באמת מעיד על בעית קשב וריכוז ?? או שהיום אנשים שמים המון גבולות לדפוס התנהגות מסויים שילדים כבר לא יכולים להתנהג כילדים ??? והאם כל בעיה כזאת תצריך בעתיד טיפול תרופתי שאציין כי אני לא מעוניין כלל לביתי ? תודה

לאמא שלום, ראשית, איני יודע מהי "בעית אינטיליגנציה שפה". אני מניח שאת מתכוונת ללקות שפתית. לקות שפתית שכיחה יותר, סטטיסטית בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. שנית, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז. כיון שהגננת והרופא המטפל, שמכירים את הילדה, העלו חשד לקיומה של הפרעת קשב ורכוז, אני ממליץ לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. כמובן, האם לטפל או לא, ובאיזה טפול, הם החלטה של ההורים. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים