מהו המינון הנכון?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/04/2013 | 15:13 | מאת: אמא מודאגת

שלום בני בן 6 וחצי שוקל 25 ק"ג היינו אצל 2 נוירולוגים ,עשינו מבחן טובה ושאלונים והתוצאות הן שיש לבני הפרעות קשב ורייכוז. התחלנו לתת ריטלין נתנו חצי כדור במשך שבוע זה עזר רק ביום הראשון ,לאחר שבוע העלינו את המינון לכדור שלם 10 מ"ג . המורה אומרת שהיא חשה שזילד יותר פעיל ותזזיתי ולא רגוע ,יותר ממה שהיה האם זו תופעה ורמלית? מוכרת? מה עושים ?שוב להעלות את המינון? אני חוששת שלא ניתן לו יתר על המידה ... מהו הזמן הנכון להסתגלות? אחרי כמה זמן מעלים?

אמא מודאגת שלום, את שואלת שאלה מצויינת. המנון הנכון הוא מנון אינדיבידואלי - כלומר, לכל ילד יש את המנון האידיאלי עבורו. משקלו של הילד מהווה מדד גס להחלטה על מנון התחלתי, אך מה שקובע את המנון היא הקליניקה, כלומר, תפקודו של הילד. כדי לקבוע זאת, אין מנוס ממעקב אצל הרופא המטפל (ועדיף רופא אחד ולא שני נוירולוגים). יתכן והמנון שבנך מקבל גבוה מדי. יתכן ואינו מספיק. יתכן ואי-השקט המדווח עליו הוא תופעת rebound המתרחשת כשהשפעת הכדור פגה, ואז צריך כדור שישפיע שעות רבות יותר. יתכן ויש גורמים אחרים שמפריעים לילד. פני לנוירולוג המטפל, והוועצי בו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים