Straterra and Zoom

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/03/2013 | 16:17 | מאת: דפנה

שלום, אני מתגוררת בארה"ב ובתי סובלת מהפרעת קשב וריכוז, אנו עובדים אם פסיכיאטרית מקומית אשר אישרה לביתי לקחת סטרטרה, סלקסה וחצי קלונידין לפני השינה, לפני מספר שבועות העלינו את כמות הסטרטרה ל 50 מ 40 ובתי נהיפכה ליותר אימפולסיבית, חסרת שקט, מתפרצת וכו, השאלה שלי האם היא יכולה לקחת זום בנוסף או להוריד את הסטרטרה למינון המקורי (40) ולקחת זום? אשמח לתשובה בברכה, דפנה

דפנה שלום, ראשית, למען קוראים אחרים, אתרגם לעברית את שמות התרופות. אם הבנתי נכון, בתך מטופלת בשלוש תרופות: - Strattera - תרופה לטפול בהפרעת קשב ורכוז, שאינה סטימולנטית (אינה מהמשפחה של Ritalin וחברותיה). - Celexa - תרופה נוגדת דכאון וחרדה, המשווקת בישראל בשמות Recital או Cipramil. - Clonidine - תרופה שיש לה מספר שמושים בשטחים שונים ברפואה (טפול בלחץ-דם גבוה, גלי חום בתקופת הבלות ועוד), ומאושרת בצורה של שחרור מושהה ע"י רשות התרופות האמריקאית (ה-FDA) כטפול בהפרעת קשב ורכוז. לגבי השאלה עצמה, קשה לענות עליה, כיון שחסרים לא מעט פרטים, ונראה שהמקרה של בתך מורכב יותר. לא ציינת בת כמה בתך, מה משקלה (מנון ה-Strattera נקבע לפי משקל), באלו הפרעות נוספות היא לוקה (דכאון? חרדה?), ומדוע ניתן הטפול ב-Celexa וב-Clonidine (לגבי Strattera אין שאלה, כיון שתרופה זו משמשת רק לטפול בהפרעת קשב ורכוז). לפני שרצים לבצע שנוי במנון התרופות, או להוסיף תרופה, יש לבדוק אם לא חל שנוי כלשהו בסביבתה של הילדה - משהו בבית השתנה, בעיות בביה"ס, ריב עם חברות וכו'. אם את סבורה שהגורם היחידי שהשתנה הוא מנון ה-Strattera, יש לשקול הפחתת המנון למנון הקודם. לגבי Zoom, אין כל בעיה לתת את התכשיר (אין מדובר בתרופה) עם כל התרופות הנ"ל. נראה שהעצה הטובה ביותר שאני יכול לתת הוא להוועץ בפסיכיאטרית המטפלת המכירה את הילדה/נערה היטב. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

23/03/2013 | 21:05 | מאת: דפנה

ד"ר ברנע היקר! ראשית תודה על התגובה. בתי עוד מעט בת 10, משקלה כ 35 ק"ג. היא לוקחת Celexa משום שהיא סבלה ועדיין במידה סובלת מחרדות וגם מדיכאון, למרות שכל זה היה בערך לפני שנתיים אבל העדפנו להמשיך ולתת לה ולבחון מחדש בתחילת האביב לפני הקיץ. ניתנה לה Clonidine משום שקשה לה להירגע וללכת לישון רגועה. אמרו לי בבית הסםר בתחילת ינואר שהיא פחות מרוכזת, יותר היפרית חצופה ואימפולסיבית ולא מרוכזרת ולכם העלנו לה את הסטרטרה ל 50 מ 40 ובעצם היא נעשתה יותר היפרית וכועסת. בתחילת ינואר היה לה ריב גדול עם שני חברים שכנים, אז יכול להיות שזה הוסיף. יחד עם זאת הפסיכיאטרית אמרה לנו כדי לדעת מה קורה אנחנו צריכים להוריד ל 25 מג כדי לראות מה גורם לה להיות יותר ככה. אני פשוט לא אוהבת את כל התרופות והנסיונות האלה עליה ולכן מעדיפה אופציה פחות כימימ למרות שהתרופות יעילות אך צריך למצוא את המדד המדויק. היא ילדה סופר חכמה אך ה ADHD שלה משגע אותה מבחינת בית ספר, עבודות בית, ארגון וכו'. אשמח לתגובה בברכה, דפנה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים